. SPONSORLUK FAALİYETLERİNDE HEDEF KİTLE

Sponsorluğun yapılacağı etkinlik öncelikle kesinlikle firmanın hedef kitlesine hitap etmesi gerekir. Firma istemediği bir hedef kitlenin dikkatini çekmek için alakasız bir aktivite içine girmemelidir. Hedef kitlenin, yaşı, meslek grubu belirlenmeli ve ardından onlar için yapılabilecek herhangi bir faaliyet için sponsor olmalıdır.
Firma, sponsorluk faaliyetlerinin ardından hedef kitle tarafından geri dönüş alabiliyorsa amacına ulaşmış demektir. Hedef kitleye göre belirlenen sponsorluk faaliyetlerinde firma mutlaka kendi mesajlarını ve söylemek istediklerini de bu faaliyetler içinde vermelidir. Sponsorluk faaliyetlerinin başarıya ulaşması hedef kitleye ulaşılmasıyla orantılıdır.
İşletmeler, öncelikle hedef kitlesi durumunda olan mevcut ve potansiyel müşterilere erişmeye ve bu müşteri sayısını çoğaltmaya çalışırlar, çünkü yaptıklaı bir faaliyeti duyurmak ve bu çalışmanın ardından elde edilen olumlu ve olumsuz sonuçlara göre çalışma bölümlerine yön vermek isterler. Mevcut ve potansiyel hedef kitlenin bir bölümüne ulaşmak, sponsorluk çalışmaları ile mümkündür. (Karadeniz,2010)
İşletmenin personeli, müşterileri ve potansiyel müşterileri, ortaklar, işverenler, finans kurumları, tüketici örgütleri, baskı grupları, yerel yönetimler, kamuoyu liderleri, hizmetler sunanlar ve hükümet, başlıca hedef kitleler olarak sıralanabilir.
Yapılan bir sponsorluk çalışmasının hedef kitlesi kapsamı şu şekildedir;
- Sponsorluk çalışmalarına katılanlar (aktif katılımcılar)
- Sponsorluk çalışmalarını izleyenşer (ziyaretçiler)
- Sponsorluk çalışmalarını kitle iletişim araçlarından izleyenler, biçiminde gruplandırılabilir. (Karadeniz)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sponsorluk veren firmalar

öğrenci kulüpleri için sponsorluk çalışmaları

Ogrenci Kulubu Sponsorluklari