Kayıtlar

Mayıs, 2011 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

. SPONSORLUK FAALİYETLERİNDE HEDEF KİTLE

Sponsorluğun yapılacağı etkinlik öncelikle kesinlikle firmanın hedef kitlesine hitap etmesi gerekir. Firma istemediği bir hedef kitlenin dikkatini çekmek için alakasız bir aktivite içine girmemelidir. Hedef kitlenin, yaşı, meslek grubu belirlenmeli ve ardından onlar için yapılabilecek herhangi bir faaliyet için sponsor olmalıdır. Firma, sponsorluk faaliyetlerinin ardından hedef kitle tarafından geri dönüş alabiliyorsa amacına ulaşmış demektir. Hedef kitleye göre belirlenen sponsorluk faaliyetlerinde firma mutlaka kendi mesajlarını ve söylemek istediklerini de bu faaliyetler içinde vermelidir. Sponsorluk faaliyetlerinin başarıya ulaşması hedef kitleye ulaşılmasıyla orantılıdır. İşletmeler, öncelikle hedef kitlesi durumunda olan mevcut ve potansiyel müşterilere erişmeye ve bu müşteri sayısını çoğaltmaya çalışırlar, çünkü yaptıklaı bir faaliyeti duyurmak ve bu çalışmanın ardından elde edilen olumlu ve olumsuz sonuçlara göre çalışma bölümlerine yön vermek isterler. Mevcut ve pota

Sponsorluğun Tarihçesi

Sponsorluğun temeli mesenciliğe dayanmaktadır. Sanatçıları ve yapıtlarını koruyan kimselere "mesen" denilmektedir.(Bülbül,2000) Hükümdarlar, krallar, prensler toplumun elit tabakası sanat koruyuculuğu işlevini yüzyıllar boyu sürdürmüşlerdir. Avrupa'da sanat koruyuculuğu çalışmaların ve geleneğin sonucu ortaya çıkmıştır. Almanya, Fransa, İtalya, İngiltere ve Avusturya'da devlet kuruluşları ve kişilerin kültür ve sanat alanlarındaki destek ve katkılarının tarihi de oldukça eskidir. (Bülbül,2000) Mesen sözcüğü Roman İmparatoru Augustus'un danışmanı ve kültür işleri yönetmeni Gaius Clinus Maecenas'ın adından gelmektedir ve çoğu dillere sana ve bilimin koruyucusu olarak yerleşmiştir. Almanca'da Maezenatentum, Fransızca'da De Mecenat, İspanyolca'da Mecenazgo, İtalyanca'da Maesenastisme sözcükleri "sanat koruyuculuğu" anlamını vermektedir. (Bülbül,2000) Sponsorluk, desteklemecilik yada destekleme faaliyeti olarak algılanmaktad

Sponsor dosyasında neler olur

Projelerde Sponsorluk çalışmaları en can sıkıcı olaydır.. Bu karmaşayı çözmek için planlı bir şekilde calısmak gerekir.. Planın en onemlı kısmıda dosyadır.. Bir nevi İş planı gibi kendinize bir şema çizersiniz.. Bu sponsorluk dosyasına nazaran kolaydır.. Çünkü hepsi aklınızdadır ve kendınıze bır yol cizmek rahat olur.. Sponsorluk dosyalarında Firmaya bir yol çiziyorsunuz.. Ve gösterdiğiniz yolun firmayı etkilemesi gerekiyor.. Bir sponsorluk dosyasının yapılması gerekliliğini hemen herkes biliyor.. Ama dosyada neler olacagını nasıl hazırlanacagını henüz fazla kişi bilmiyor.. Bu problemi nasıl çözeriz.. Çözüm basit arkadaşım.. Kafandaki yolu dosyaya çizeceksin.. Daha açayım.. Firmanın, projeye sponsor olması için kendine bir fayda sağladıgını firmaya göstermelisiniz.. Kendinizi tanıtmaya beş sayfa ayırmanıza gerek yok.. projenın tanıtımını bir sayfaya sıgdırabilirsiniz.. Hele sinema projeleri neredeyse senaryoyu yazmışlar.. bu büyük bir hata.. Görsele cok onem verin.. adamlar nereye s

Konserlerde Sponsorluk İçin Bir Uyarı

Arkadaşlar konser organizasyonu yaparken; Anlaşmalar yapıyorsunuz, ama sonradan olabilecekleri önceden düşünüp anlaşmalara maddeleri ekleyin.. Benim ilk aklıma gelen, genelde de yaşanan bir problem; - Sahneye sponsor brandası asmak.. Çoğu isim sahneye reklam kabul etmıyor, fakat organizatorler de sahneye reklam asmak için sponsorluk anlaşması yapıyorlar.. Bu sorunu önceden çözüme ulaştırın mutlaka.. Sizinde başınıza gelen aksaklıklar olduysa belirtirseniz memnun olurum..

Bir Kac Not

Bugün siteye yönelen bazı aramaları paylaşmak istedim.. Doğru bloğa yöneldiniz.. Ama lütfen okuyun.. sonra yardımı dokundumu diye sordugumda hayır diyor bazıları ama bir kac yazı okumuşlar sadece.. Bloğa yönelen aramalar: sponsor bulan firmalar redbull konser sponsorluk sinema için sponsor sponsorluk örnekleri Blogda karşılıklı iletişime önem veriyoruz.. Yaza yaklaştıgımız için sinema projeleri daha cok gelmeye başladı.. diğer yardım isteyen arkadaşlarla görüşmek isteyen arkadaşlar olursa bana ulaşsınlar, ben onları bulusturayım, belki birbirlerine faydaları dokunur..

Tez Çalışmaları İçin Sponsorluk

Tez çalışması yapan arkadaşlardan gelen talepler doğrultusunda bir yazı yazmak istedim.. Arkadaşlar bloğumuzda sponsorluk calışmaları, dosya hazırlama yollar ı hakkında yazılar yazıyoruz.. akademik bilgiler olmasada çalışmalarınızı olumlu etkileyecek bilgiler mevcut blogta.. Blogdan faydalanabilirsiniz, ayrıca dosyalar için iletişim kurarsanız size yine yardımcı olurum.. Yalnız sizden istediğim sizinde çalışmalarınızı bize aktarmanız veya buraya yorum olarak paylaşmanızdır.. Bilgi paylaştıkça çoğalır.. bu konularda ne kadar bilgi avrsa bu bloğa toplayabiliriz.. Bu sayede, bir çok projeyi sağlam sponsorla buluşturabiliriz.. Şimdiye kadar bir çok proje blogdan faydalanarak dosyasını hazırladı.. Bir sonraki aşamamız, buraya sponsorlarıda ekleyip onlara uygun projeleri bulmak.. Onun içinde çalışmalar başlayacak yakında.. Şimdilik herkese tez çalışmalarında başarılar..

Solcano ve Bisiklet Yarış Organizasyonu

Az önce Cumhurbaşkanlığı bisiklet turu koşuldu ve bitti.. Yarışma tvlerde goruntulendı.. Türkiye'de Trt ekranlara verdi.. Bizi ilgilendiren kısmı, program bitimi Solcano sponsorlugu, organizasyon içinde bir çok sponsorluk uygulamaları göründü, sponsor arayan arkadaşlar bu tip organizasyonları takip etsinler.. Milli sporcular röportaja cıkıyor yakalarında gömleklerinde hep sponsor.. Yayın esnasında koşulan parkurun belirli yerlerinde sponsorluklar yine görüldü.. Solcano sponsorlugu ise bunlardan en ders vericisiydi.. Ekranlara fazla reklam vermeyen bir marka, fakat konu bisiklet yarışı ve bu sponsorluğu kaçırmamış.. Yaptığınız organizasyonun kilit markasını bulun ve sponsorluğa ikna edin.. Sonuçta rakip markalardan bir adım önde olmak isteyecektir her marka..

Bir Sponsor Önerisi

Arkadaşlar takip ettiğim bazı medya organları projelere sponsor oluyor.. Metro , power türk gibi radyolar bir cok farklı projeye medya sponsoru oluyorlar.. Genel bir projeniz varsa; bu kanalları reklamınız için bile sponsor yapabilirsiniz.. Konser, party gibi organizasyonlarda mydonose ve metro yu tavsiye derim.. Projelerinize aldıgınız sponsorlukları buraya yazarsanız memnun olurum, okuyan arkadaşlara bilgi olur..